About me - Quien soy?

My paraguayan clay oven 'tatakua' in my English home

Before arriving in England, I could not cook anything... and I mean anything. I would burn an egg! What's worse, I found myself a lovely husband who loves cooking and cooks amazing food, so I did not have any good reason to learn.

All changed dramatically when I had my two children. Being from Paraguay, in South America, I could not contemplate the idea of having my children on ready meal portions because I could not cook. I had to learn!

Eventually, I managed to cook basic food quite ok. I did cook, but did not love cooking.

I have to credit my love for cooking to a group of friends, whose enthusiasm for trying new ingredients, testing new recipes, sparked my own discovery of the wonders of cooking.

Since then I haven't stop. At the beginning I had to concentrate so hard, that I could not even have the TV on when I was in the kitchen. Now, I feel like a pro, I relax in my bubble full of spices.

I like getting my hand on all kind of 'cuisine'. I love Paraguayan food, because they remind me of home. I love european cuisine because this is where I live. And I love Indian, Chinese, Middle Eastern, Japanese, all right, the entire world cuisine.

I decided to start this blog as my friends, both Spanish speaking and English speaking, constantly requested the recipe for this or that. I added the possitive thinking and quotes, because that's exactly what I do when I cook, I get inspiration.

Hope it resonates with you and you find a recipe you can make and enjoy!

Antes de llegar a Inglaterra,  no sabía cocinar en absoluto, ni siquiera un huevo duro! Para empeorar mi situación, me encontré un esposo maravilloso al que le encanta cocinar, y cocina tan bien que no tenía ningun incentivo para aprender.

Todo cambió dramáticamente cuando tuve mis dos niños. Como soy de Paraguay en Sudamerica no toleraba la idea de que mis hijos crezcan alimentándose de comida comprada, sólo porque yo no sabía cocinar. Tuve que aprender!

Eventualmente, me las arreglé para cocinar comida basica de manera decente. Cocinaba, pero no me apasionaba la cocina.

Debo dar todo el crédito de mi amor a la cocina a un grupo de amigos, cuyo entusiasmo en probar ingredientes, intentar nuevas recetas, instigaron mi propio descubrimiento de las maravillas de la cocina.

Desde entonces, no he parado. Al comienzo tuve que concentrarme tanto, que no podía siquiera distraerme con el sonido de la TV cuando estaba en la cocina. Ahora, me siento una profesional, y me relajo en mi burbuja de especias.

Me gusta sumergirme en todo tipo de "cuisine". Me encanta la comida paraguaya, porque me recuerda a casa, a hogar. Me encanta la comida europea porque es aqui donde vivo. Amo la comida china, del medio oriente, india, japonesa, del mundo completo.

Decidí comenzar este blog ya que mis amigos, tanto hispano como anglo parlantes, constantemente me piden recetas de esto o lo otro. Decidí agregarle una dosis de pensamientos positivos y frases, porque cuando yo cocino, me inspiro.

Espero que este blog te resulte comodo y familiar, y que encuentres una receta que puedas cocinar y disfrutar!
My son and I enjoying ice cream

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